Perubahan Dalam Kelas Design

Kelas Design
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kabare? Hehe.. lama tak dengar khabar semua.. Chegu2 Kelas Design telah melakukan perubahan besar dalam Organisasi Kelas Design yang akan mmbuatkan korang semua akan terpaksa lebih advance dari orang lain dari segi kemahiran teknologi. Dengan Latest Result dan Proven Method...

Bagaimana Kelas Design boleh berada di 5 buah negara luar selain Malaysia…

kelas-design-luar-negara
Salah website ke ni?   Ini merupakan perkataan pertama mncul dari mulut Chegu bila tgk data dari Tim Database Kelas Design. Sebab dalam database mengatakan Kelas Design telah dilayari oleh 5 buah negara luar Malaysia termasuk Egypt, Arab Saudi, Indonesia, United Kingdom dan Myanmar.   Data ini dikumpul...

7 Rahsia untuk anda berjaya dalam hidup

Kelas Design
  Setiap daripada kita nak berjaya dalam hidup. Betul tak? Peliklah kalau orang tu taknak berjaya dalam hidup. Sebab jika anda berjaya dalam hidup, bermakna anda berjaya capai apa yang anda nak.   Chegu nak berkongsi tentang 7 Rahsia untuk kita berjaya. InsyaAllah rahsia ni telah pun...

Nak lebih fokus? 5 tips ini boleh bantu anda…

Kadang2 kita mudah nak hilang fokus bila asyik menghadap komputer. Sudahlah tu, tgh design ada saja gangguan lain. Kucing ajak mainlah, Jiran sebelah ketuk kuali kuat sgtlah, apalah semua bagai.. so mudah terganggu fokus.. betul tak?   "ya benerin Chegu... macam mana sih nak atasinya?"   Wah.. speaking...

Masih tercari2 kelas Photoshop yg boleh jadikan anda seorang pakar Photoshop?

Assalamualaikum dan salam sejahtera..   Dah dapatkan ke belum DVD TWIN POWER dari Kelas Design? Dalam DVD tu Chegu dedahkan teknik2 yg paling cepat, paling proven dan paling trusted student2 universiti dan graduan.   Bukan takat Photoshop, illustrator pun saya bg free tau! Tapi terhad kepada 30 orang...

[ TERKINI ] KELAS DESIGN NAK BAGI 2 BUAH EBOOK FREEMIUM KAT KALIAN SEMUA..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.   Saya nak beri kepada anda 2 buah Ebook yang anda mungkin tak dapat diluar sana secara percuma!   Ya.. Dengan ebook percuma ni, anda akan belajar banyak perkara, antaranya adalah 15 tips dan trick untuk mula design guna Photoshop. Teknik Ghaib, Extension...

UNIMAS Website Design 2017

Seminar Website Design
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua šŸ˜‰   Pada 21 dan 22 Oktober 2017, Kelas Design dengan kerjasama Pusat Keusahawanan Pelajar UNIMAS telah mengadakan seminar intensif website design yang mana pelajar2 diajar untuk membina website yang menepati kehendak industri.   Banyak teknik2 yang fresh dari industri diajar.   Yang paling penting,...

Teknik terkini bagaimana nak hidupkan presentation yang hambar kepada killer presentation.

okay, untuk Pelajar Universiti, sekarang adalah masa untuk kalian bentang projek kalian, bentang assignment, FYP dan lain2. Untuk mereka yang nak bentang pelan bisnes juga perlukan killer Presentation tau..     Ini adalah tips untuk memukau pendengar dan mereka yang lihat presentation anda.   1. Never Design 100% dengan...

3 tips untuk mereka yang berminat dalam programming tapi takde rezeki untuk sambung belajar bidang ini.

Saya mula minat programming sejak berada di Tahun 1 di UNIMAS. Ambil jurusan Sains Sosial, Khusus ke Kajian Komunikasi tapi end up buat website dan communication designer.   3 perkara ni saya dapat sepanjang 5 tahun saya bergelumang dalam dunia programming & designing ni. Tak kira...

Kalau semua nak jadi web designer, macam mana kami yang baru grad Fakulti Sains Komputer ni?

Hmm.. ekceliĀ Chegu dah terima banyak pertanyaan mcm ni dari junior2 Chegu dulu. Chegu sendiri bukan datangnya dari background IT, tapi masuk Universiti mula belajar2 pasal web design, apps, graphic design dan lain2.   Apa yang Chegu boleh jawab adalah, jangan jadi segelintir minda graduan Malaysia. Serius....

Sosial Media

2,822FansLike

Dapatkan Ebook Mahir Photoshop Percuma. Hanya isi Email dan Nama jer..