Putihkan gigi anda seputih salji di korea

Dah mcm winter sonata pula kan.. hehe.. gurau je.. jgn marah..   Okay, Chegu nak ajar macam mana nak putihkan gigi anda guna Photoshop nie..   "ishh cepat Chegu.. tazabarr niii"   Okay2.. relax. Untuk putihkan gigi guna photoshop, gunakan dodge tool. Bila guna tool ni, kena hati2.. jangan terlebih2...

Inilah fungsi Preset dalam Photoshop yang ramai tak tahu..

kadang-kadang nak upload DP facebook, Cover Photo, Instagram, Myspace apa bagai, mereka ada saiz yang tersendiri. Kalau tak kena dengan saiz, gambar automatik akan disuruh crop. buat cantik-cantik dah, tapi kena crop. Tak Besh tul.. huhu...     kalau yang jenis kaki upload, tak payah hafal saiz-saiz...

Teknik Ghaibkan Orang Guna Photoshop

Pernah tak ada orang buat photoboom kat kalian?   Tgh posing cantik2, bila tgk balik gambar, ada orang lain tgh posing gak.. hehe.. Well, biasalah tu.. kadang dorang nak bergurau jugak..   Tapi kali ni Chegu nak ajar semua macam mana nak ghaibkan si fulan yang kacau gambar...

Nak buat efek Warp & 3D pada text anda? Ini tutorialnya.

Bila tengok poster orang, nampak macam gempak je text tu kan.. Bila la kita boleh buat macam tu.. Hehe.. Baiklah, Chegu nak share tutorial macam mana nak buat efek pada text guna Photoshop. Ini adalah teknik2 asas. Nak lagi power, cer komen "nakkk". Baiklah, dalam tutorial...

5 Tips Kuasai Photoshop yang mampu mengubah hasil design anda.

" Macam mana nak mahir guna photoshop ni? " Jangan takut.. ni Chegu nak ajar ni.. hehe.. biasalah, mula2 memang susah sikit. lama2 belajar, dah Pro baru best.. Mai baca 5 tips ni. Jangan lupa share yer...   #1 TEROKAI APA YANG ADA DALAM PHOTOSHOP Ok, ramai yang...

Sosial Media

2,822FansLike

Dapatkan Ebook Mahir Photoshop Percuma. Hanya isi Email dan Nama jer..

Video